Monies maken jongeh!

door Marc

De oudste en twee klasgenoten hebben een waterdicht plan bedacht in hun fantasieklotsend brein. Dit is de stip op de horizon; heel snel schathemeltjesrijk worden. Hij weet wat we van Sywert vinden.

Het plan is om fitnesshandknijpers uit India te importeren. Daarover hebben ze contact gehad met hun mannetje daar. Geen idee hoe dat contact ontstaan is, maar de beste man is al gepromoveerd tot ‘het mannetje in India’. (Prima titel voor de documentaire die er geheid aan staat te komen.)

Dat heet dropshipping, roept hij vanuit de keuken, waar hij de zoveelste tosti op elkaar aan het lappen is. Onze man daar levert 1000 stuks voor 20 euro, vult hij aan. Sterk verhaal, denk ik erbij.

Het plan is om zo per maand 40.000 euro te cashen. Daar zijn ze verbazingwekkend ernstig over, zoals ze alles in het plan razendserieus benaderen. Het geld zetten ze heel verstandig op een zakelijke rekening.

Dat laatste is nauwelijks uitgesproken of de ‘verstandige besluitvaardigheid’ dondert de afgrond in. Ze gaan namelijk eerst van die gouden tandjes laten zetten en veel Gucci-shit dragen. Hij zegt dat zonder ironie of sarcasme.

Na een maand – want 40.000 euro – gaan ze naar Dubai, overnachten in een kristallen hotel met uitzicht op de olievelden. Stap 2 is aankloppen bij tig oliesjeiks in Dubai en te gaan wapperen met de bankpas. Hij doet voor hoe. Met het geld op de rekening kopen ze olievelden, hoor ik. Anders gezegd, olieveldjes. Voor 40.000 euro koop je 1 vierkante centimeter olieveld.

Op de vraag of het ook op die manier omschreven staat in het ondernemingsplan antwoord hij met ‘zeker, zeker’. Nog steeds bloedserieus. Heerlijk hoe je als jongeling van alles 100% zeker bent zolang de realiteit nog ver uit je leven is.

Ze gaan ook delen, want rijk ben je niet alleen. Andere klasgenoten krijgen elk 100 euro. Leerkracht M. krijgt trouwens niets. Die lacht hen alleen maar uit, moppert hij. Leerkracht D. krijgt 1000 euro. Die is enthousiast. Voor de duidelijkheid. M. is de biologieleraar, D. is de economieleraar. Zie je het verschil? Ik durf aan te nemen dat M. op de PvdD stemt en D. op de VVD.

Ze weten al dat ze moeten oppassen voor golddiggers. Ze hebben het er uitgebreid over gehad. Conclusie; ze gaan single blijven. Vanavond gaan de boys meeten. Aandeelhoudersvergadering. Op z’n kamertje videobellen. Trainingspakkie aan. Nike Tec jongeh, dat is drip. En vanaf volgende week schappen vullen bij de Plus. Die gouden tandjes waaien niet vanzelf je mond in. Bovendien, die 20 euro startkapitaal moeten nog verdiend worden.