Beste hacker, superbedankt alvast

door Marc

Plotseling schoot mijn kop vol met paniek. En terecht. Want wat als de Russen WordPress hacken en ik mijn circa 800 blogposts op hebhetermaarover.nl kwijtraak? Poef weg. Verschwunden. Of wat ik ze alleen terugkrijg tegen betaling, dat hoor je namelijk ook wel eens. En dan moeten betalen met crypto’s, waar je zelf de ballen verstand van hebt. Probeer maar eens crypto’s te regelen als je nauwelijks begrijpt wat het is. Daar heb je meteen de verdomde achilleshiel van de digitale wereld. Niks is echt, maar je bent het wel zo kwijt.

Hebhetermaarover.nl moest dus zeer dringend gebacktupt worden. Zoiets kan ongetwijfeld razendsnel met een upload plug-in of zoiets, maar daar heb ik – je raadt het al – cryptonul verstand van. Ik heb wel verstand van zinloze irritaties. Ik voel meteen al hoe het achter mijn rechter oogbol lichtjes begint te kloppen. Wacht! Stop! Nee! Laat me alsjeblieft ouderwets zijn!

De paniek in mijn kop werd gepareerd door de geruststellende gedachte dat ik elke post een voor een uit de site zou kunnen kopiëren, om deze vervolgens elk een voor een in een uniek worddocument te plakken. Vervolgens verhuis ik betreffende document naar de cloud. Anders gezegd, iOS 15.4.1 regelt de verhuizing.  

Er is ook een hoger liggend doel dat al een paar jaar op de plank ligt. De chaos van bijna 800 blogposts rubriceren en bundelen in fysieke bundeltjes. Van die binnenzakboekjes die je net als een zakdoek altijd bij je kunt dragen.

Dus hebben mijn archiefopschoontrainingsdiploma uit 1998 en ik met de beste bedoelingen een soort van rubriceringsstructuur opgesteld. Of ja, meer dan wat kernwoorden zijn het eigenlijk niet. Erger nog, de ‘kernwoorden’ die ik bij de ordening van het jaar 2009 heb gebruikt, ben ik voor de ordening van 2017 allang weer kwijt. Eigenlijk heeft de chaos gewoon een extra laagje gekregen. Dat ziet er dan als volgt uit: Titel_Hoofdrubriek_Subrubriek_Subsubrubriek.

Zie daar, hebhetermaarover.nl in rubriekjes.

Een huzarenstuk is het. Monnikenwerk. Een vlug rekensommetje leert mij dat als ik elke dag de posts van één maand verwerk, ik over pak ‘m beet 140 dagen klaar ben. Aha. Dat krijg je dus als je dingen 12 jaar uitstelt.

Maar goed, mocht iemand mijn blogposts gijzelen dan wens ik hem of haar heel veel succes en plezier met de inhoud. Let wel, ik betaal er geen cent voor. Dan weet je dat alvast. Zak er maar in. Verwachtingen heb ik wel. Ga niet mijn herinneringen gebruiken voor jouw sterke verhalen. En mocht je het bundeltje zelf willen uitgeven dan stuur je mij 4 exemplaren. Hoef ik dat alvast niet zelf te regelen. Deal? Deal! Superbedankt alvast.