Mispeer

door Marc


Goh, wist jij dat Rutte tijdens zijn periode bij de JOVD samen met Marc Dutroux aan een pamflet heeft gewerkt om pedofilie te legaliseren. G. vertelde dat, zegt R.

G. is haar kapster.

Internet heeft heel veel mooie kanten en net zoveel riolen. Dit bericht komt uit zo’n riool. Een week eerder las ik over QAnon en hoe deze extreem beschadigende complottheorie idioterie ook voet aan de grond krijgt in Nederland.

Wat nou nuchter volk?

QAnon beweert dat de Democratische partij in de VS gerund wordt door een elite-pedofielennetwerk dat handelt in kinderen vanuit de kelder van een pizzatent in Washington DC. Er schijnen ook kannibalen bij te zitten.

Nog ’n keer.

QAnon beweert dat de Democratische partij in de VS gerund wordt door een elite-pedofielennetwerk dat handelt in kinderen vanuit de kelder van een pizzatent in Washington DC. Er schijnen ook kannibalen bij te zitten.

Inderdaad.

Op Marktplaats lees je dat als het te mooi is om waar te zijn, het dat ook is. Op social media geldt dat als het te zot is om waar te zijn het zéker zo is.

Geen vertrouwen hebben is aan de basis een hechtingsprobleem. Als je geen basisvertrouwen hebt (of supernaïef bent) geloof je inderdaad dat Rutte ooit voorstander van pedofilie is geweest en dat nog steeds is. Maar als je even nadenkt over deze stelling en alles wat je weet van Rutte op een rijtje zet, zakt je broek toch zeker af van het lachen.

Ja toch? Zeg alsjeblieft ja!

Niet dus. Teveel mensen geloven QAnon, want één is nog teveel. En dat is een verontrustende ontwikkeling omdat er altijd individuen zijn die handelen naar waarin ze geloven. De waarheid weerklinkt niet in de echokamer van de complotdenkers. Weke breinen roepen ja, zie je nou wel! Onwrikbaar overtuigd als ze zijn van de bullshit die anoniem de lijn op is geslingerd.

De foto waar het gerucht van R.’s kapster op is gebaseerd, laat Rutte en een jonge Ernst Hirsch Ballin zien die toevallig op Dutroux lijkt. Maar zoals gezegd, het kwaad is in veel fluïde breinen al geschied. De weg terug is afgesneden. Weer een nare leugen die weliswaar snel gepareerd wordt, maar zijn bacillen ruimschoots heeft achtergelaten. Een virus. En laat dat nou juist de ironie van deze bizarre tijd zijn.

Brengt mij bij Famke Louise. Een ding moet ik haar nageven. Haar fluïde brein trapte in de flauwekul van een dansleraar uit Rotterdam, concludeerde na een stormvloed van kritiek dapper dat ze had gemispeerd en zet zich nu 100% in met allemansvriend en aartsengel Diederik Gommers om jongeren op het hart te drukken de corona-maatregelen serieus te nemen.

Niks mis met je fout toegeven. Net als je oordeel bijstellen, daar is ook niks mis mee, ook al ben je net zo fluïde als Famke Louise.